Mama vita

Mamavita is een stichting die kennisavonden organiseert voor ouders met kinderen met een autismespectrum stoornis. Er is een zeer gevarieerd aanbod van onderwerpen.
Hieronder vindt u de meest recente uitnodiging. Iedereen is welkom op deze avonden. Voelt u zich vrij om u aan te melden via alphen@mamavita.nl


Dinsdag 14 november 2017: Effectief besluiten op basis van gelijkwaardigheid – C.O.N.S.E.N.T. METHODE®

Hoe laat je medewerkers meedenken en meebeslissen zonder te verzanden in eindeloos werkoverleg? De C.O.N.S.E.N.T-methode® biedt handvatten voor effectieve besluitvorming op basis van gelijkwaardigheid en met consent. Concreet betekent dit dat elk individu gezien en gehoord wordt en met zijn/haar kennis bijdraagt aan betere beslissingen in de organisatie.
Baudy Wiechers (1966) is grondlegger van de CONSENT-methode®, publiceerde in 2015 haar eerste boek en schreef daarnaast diverse artikelen over hoe je deze methode met succes kunt toepassen. Haar tweede boek verschijnt dit jaar. Ze heeft het Ger-Consentspel ontwikkeld, een ‘serious game’ om een eerste ervaring op te doen met het werken op basis van gelijkwaardigheid en het nemen van besluiten met consent. Ze geeft trainingen en leidt mensen op tot CONSENT-methode® Master, die vervolgens zelf trainingen kunnen geven.
Door het spelen van het Ger-Consentspel doe je in deze workshop een ervaring op met deze manier van overleg en besluitvorming. Je kunt er morgen mee aan de slag in je eigen bedrijf, door bijvoorbeeld de Gespreksetiquette te gebruiken.
Als je wilt weten wat het is en hoe het werkt, ben je van harte welkom bij de workshop op onze Mama Vita avond.
Nieuwsgierig geworden? Neem alvast een kijkje op de website www.consentmethode.nl
Programma:
19.45                  Inloop
20.00-21.15      Lezing
21.15-21.30      Pauze
21.30-22.00      Vervolg lezing
22.00                  Met nieuwe inspiratie naar huis
Locatie: 
Wijkcentrum Kerk en Zanen
De Oude Wereld 51-59
2408 NV Alphen aan den Rijn
Koffie, thee en frisdrank te verkrijgen aan de bar.