Mama vita

Mamavita is een stichting die kennisavonden organiseert voor ouders met kinderen met een autismespectrum stoornis. Er is een zeer gevarieerd aanbod van onderwerpen.
Hieronder vindt u de meest recente uitnodiging. Iedereen is welkom op deze avonden. Voelt u zich vrij om u aan te melden via alphen@mamavita.nl


Dinsdag 26 september 2017: De gelijkenissen en verschillen tussen hoogsensitief zijn en autisme

Een van de meest lastige dingen om te behappen voor een kind met autisme, is de enorme gevoeligheid voor prikkels van buitenaf. Zintuiglijke prikkels, zoals licht, geluid en geur, kunnen zeer sterk binnenkomen, zonder dat de persoon in kwestie het vermogen heeft om te filteren. Met behulp van het visuele middel Brain Blocks praten we over autisme. Hoe werkt het brein van een kind met autisme? Hoe verloopt de prikkeloverdracht? Wat werkt er bij hen anders dan bij mensen zonder autisme? Welke gevolgen heeft dat voor hun functioneren in het dagelijkse leven? En hoe maak je duidelijk wat je wilt?                                                                                                                                             

Ook bij kinderen die hoogsensitief zijn kunnen prikkels van buitenaf heel sterk binnenkomen. Dit omdat hun zintuigen voortdurend op scherp staan. Tussen hoogsensitief zijn en autisme bestaan een groot aantal gelijkenissen, en toch ook duidelijke verschillen. Op deze thema-avond bespreken we de gelijkenissen en verschillen en krijgen de aanwezigen informatie en handvatten aangereikt waarmee ze het gedrag van kinderen beter kunnen ondersteunen en begrijpen.                   

Gastsprekers van deze avond zijn Frieda Verhage Trainer & Coach en Sonja Mollers Specialist hooggevoeligheid & mediamiek therapeut.                                                                                  
Nieuwsgierig geworden? Neem alvast een kijkje op de website van Frieda www.positiefbenaderen.nl en Sonja www.sonjamollers.nl

Koffie, thee en frisdrank te verkrijgen aan de bar.

Programma:
19:45:                Inloop
20:00 – 21:15:     Lezing          
21:15 – 21:30:     Pauze
21:30 – 22:00:     Vervolg lezing
22:00:                Met nieuwe inspiratie naar huis

Locatie: Wijkcentrum Kerk en Zanen, De Oude Wereld 51-59 2408 NV Alphen aan den Rijn